Etli Mantarli Krep Bohçaları

Posted 16 Şubat 2011 Çarşamba by yeliz
İçi İçin Malzemeler:
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 iri kırmızı biber
  • 1 iri yeşil biber
  • 750gr/1kg kuşbaşı et
  • 1,5 paket mantar
  • 1 kaşık salça
  • kimyon
  • karabiber
  • tuz
  • ayçiçek yağı
Krep için Malzemler:
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • pişirmek için sıvıyağ
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri

Öncelikle iç malzemesini hazırlıyoruz. Ayçiçek yağında kısık ateşte kuşbaşı etler iyice yumuşayana kadar kavuruyoruz. Etler kavrulurken soğan ve biberleri küp küp kesiyoruz. Etler kavrulunca soğan ve biberleri ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Bir taraftan da mantarları iyice temizleyip 4 ve ya 6 ya bölüyoruz. Pişen iç malzememize salçamızı ekleyip baharatlarını katıyoruz. En son mantarları da ekleyip biraz su ilave ediyoruz. Tüm malzemeler iyice yumusayana kadar pişmeye bırakıyoruz.

Krep için süt, un, yumurta ve tuzu iyice çırpıyoruz(cılk bir karışım elde etmemiz gerek). Bir kaseye yağ döküyoruz. Yüksek ateşte iyice kızdırdığımız büyük bir tavayı fırça yardımı ile önce yağlayıp üzerine bir kepçe krep hamurundan ekliyoruz. Altı iyice bişip baloncuk baloncuk olunca diğer tarafına çevirip pişiriyoruz. En az 8tane bu şekilde krep hazırlıyoruz.

Hazırladığımız krepleri derin bir kaseye yerleştirip içine etli mantarlı karışımdan koyuyoruz. Krepin altlarını kıvırıp kapatıyoruz. Kaseyi ters çevirip bohçalarımızı tepsiye diziyoruz. Etli karışımdan kalan suyu da tepsiye boca edebilirsiniz ki çok kuru olmasın. Üzerlerine kaşar dilimi koyup en yükseek derecede fırına veriyoruz. Kaşarlar pişince fırından alıyoruz. Afiyet olsun.....

0 yorum:

Yorum Gönder