Soğan Yahnisi

Posted 1 Mart 2011 Salı by yeliz
Malzemeler:
  • 750gr kuşbaşı et
  • 2 file arpacık soğan (ben üşenmeyip kendim soydum akşamdan üşenenler için hazır soyulmuşları var)
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • bir tutam maydanoz
  • bir kaşık domates salçası (kaşık tepeleme olmasın)
  • kimyon
  • karabiber
  • tuz
Hazırlanışı:
Eti kısık ateşte tel tel olana kadar pişir. Biberleri küp küp kes etlerin üzerine ekle. Biberler biraz yumuşayınca salçayı ekleyip şöyle bir karıştır. 2 çay kaşığı kimyon, bir çay kaşığı karabiber ve istediğiniz kadar tuz ilave edip soğanları atın. Üzerine 1-1,5 bardak kadar su ekleyip pişmeye birakın. Soğanlar iyice yumuşayınca altınnı kapatın ve kıydığınız maydanozları ekleyin. Yemek biraz dinlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.....

0 yorum:

Yorum Gönder