- 750gr kuşbaşı et
- 2 file arpacık soğan (ben üşenmeyip kendim soydum akşamdan üşenenler için hazır soyulmuşları var)
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- bir tutam maydanoz
- bir kaşık domates salçası (kaşık tepeleme olmasın)
- kimyon
- karabiber
- tuz
Eti kısık ateşte tel tel olana kadar pişir. Biberleri küp küp kes etlerin üzerine ekle. Biberler biraz yumuşayınca salçayı ekleyip şöyle bir karıştır. 2 çay kaşığı kimyon, bir çay kaşığı karabiber ve istediğiniz kadar tuz ilave edip soğanları atın. Üzerine 1-1,5 bardak kadar su ekleyip pişmeye birakın. Soğanlar iyice yumuşayınca altınnı kapatın ve kıydığınız maydanozları ekleyin. Yemek biraz dinlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.....
Yorum Gönder