Malzemeler:Hamur için:- 1 paket margarin
- 3/4 çay bardağı sıvıyağ
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- un(alabildiği kadar)
İç harcı için:- 1 kilo elma
- 1 bardak ceviz içi
- 1 bardak şeker
- tarçın
Elmaları rendeleyin ve bir tencerede ceviz içi, şeker ve tarçınla iyice eriyene kadar pişirin. Bir kapta tüm hamur malzemelerini karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopartıp şekillendirin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun :)
Not: bu hamuru tuzlu içinde kullanabilirsiniz.
Yorum Gönder