
Kadriye Yengemin kendi tarifi ama süper bir yemek cidden. Misafirlerinize değişik bir tat sunmak isterseniz kesin bunu yapın. tek sorun ölçüler yok :)))))
Malzemeler:- yemeklik kuşbaşı et
- bir baş soğan
- mantar
- ıspanak
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 badak süt
- 1 paket krema
- bol karabiber
- tuz
- rendelenmiş kaşar
İlk olarak etleri kendi suyunda suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte pişir. Başka bir tencerede küp küp kesilen soğanları kavur, üzerine mantarları ekle. Mantarlar yumuşayınca ıspanakları ekle. Ispanaklar da yumuşayınca sütü, kremayı, karabiberi ve tuzu ekle biraz daha pişir. Önceden kavurduğunuz etleri de bu harca ekleyin. Borcamın altına etimekleri diz, üzerine harcı sıcakken dök. 4-5 saat dolapta dinlenmeye bırak(bir gece önceden hazırlamak en ideali). Misafirlerin gelmesine yakın dolaptan çıkar 200 derecede fırına sür. 10-15 dakika pişirdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşarı ekle ve kızarana kadar pişirmeye devam et. Yemek servise hazır. Afiyet olsun...
Yorum Gönder