- 2 adet tavuk (kalçalı but derisi ile beraber)
- 1 adet yumurta
- 1 kase yoğurt
- 1,5 çorba kaşığı un
- 4-5 iri diş sarımsak
- 1/2 limon
- 1/2 çay bardağı Sirke
- Tuz
Yapılışı:
Tavukların üzerini geçecek şekilde su konarak 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve kaynamaya bırakın. Ocağı kapatıp tavukları ayrı bir yere alın. Derilerini ayırıp atın. Tavukları küçük parçalar halinde didikleyin. Didiklenen tavuk parçacıkları tenceredeki tavuk suyuna bırakın. Bir kase de çorbanın meyanesi hazırlayın. Meyane için 1 yumurta, 1 kase yoğurt,dövülmüş sarımsaklar, 1,5 kaşık unç yarım limon suyu ve sirke iyice çırpılır ki, içerisinde herhangi bir tortu oluşmasın. Meyane kesilmesin diye içine biraz tavu suyundan da ekleyin, ılıştırın. Tavuk suyuna yavaş yavaş meyaneyi karıştırın. Suyu gözünüze az gelirse kaynamış su da ekleyebilirsiniz. Yoğurt kesilmesin diyekaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kapatılır. Üzeri için tereyağı ya da yarım çay bardağı ayçiçek yağı içerisine kırmızı toz biber kızdırın servis yaparken üzerine ekleyin. İsteğe göre, pul biber,nane ve ekstra sirke de eklenebilir.
Yorum Gönder