Cezerye

Posted 12 Ocak 2011 Çarşamba by yeliz



Geçen c.tesi günü Özlem'in oğlu Oğuz'un doğumgününe gittik, Özlem her zamanki gibi masayı donatmıştı. Ama aralarında hepimizin bayıldığı sürpriz bir tat çıktı, görüntüde kremşantili kek ama içi cezerye :)))) ben dayanamayıp iki dilim yedim o kadar yediklerimin üstüne. Hemen Özlem den tarifini aldım ve sizinle de paylaşmak istiyorum. Özlem'e teşekkürlerimle...

Malzemeler:
  • 1 kg havuç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 paket eti kakaolu biskuvi
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1/2 limon
  • 2 paket vanilya
  • 50gr margarin(yumuşak)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 bardak süt
Hazırlanışı:
Havuçları rendeleyip karamelize olana kadar kısık ateşte şekerle pişirin(suyunu çekmesini bekleyin, yumuşayınca ateşten alın) Bisküvileri 4'e 5'e bölüp içine ekleyin. Krem şanti ve süt haricindeki tüm malzemeleri ilave edin. Güzelce karıştırp borcama serin (daha sonra kolay çıkartılması için borcamı önceden ıslatın). Krem şanti ve sütü çırpıp üzerine dökün. Dolapta biraz soguduktan sonra servis edebilirsiniz. Üzerini kakao ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder