
Bu tarifi yıllardır yapıyorum ve çok severek yiyoruz. Özellikle misafirlerinize değişik birşeyler hazırlamak ama cokda zaman kaybetmek istemiyorsanız bu tarif tam size göre.
Malzemeler:
- 1 paket kremalı mantar çorbası
- 1,5bardak süt
- 1 büyük boy soğan
- 6/7 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1- 1,5 tatlı kaşığı kekik
- 6 tane tavuk incik(küp küp kesilecek)
- Zeytinyağı
- Üstü için kaşar peyniri
Büyük bir tavadayarım ay şeklinde kesilmiş soğanları ve ince ince halka şeklinde doğranmış sarımsakları v yağda karabiber kekik ile soteleyin. Tavanın altını kapatın. Bir tencerede sütle kremalı mantar çorbasını yoğunlaşana kadar pişirin(çok yogun olursa su ile biraz yoğunluğunu azaltabilirsiniz).Çorba pişince tavadaki sotelenmiş soğan, sarımsak karışımını tencereye ekleyin. Aynı tavayı yıkamadan azıcık daha yağlayarak tavukları soteleyin. Tavukları da tenceredeki sosun içine dökün ve karıştırın. Tüm karışımı bir borcama yayın ve üzerini kaşarla kaplayıp fırına verin. Kaşarların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.(zamanınız yoksa fırına vermek zorunda degilsiniz, direk servis edebilirsiniz). Afiyet olsun....
Öneri: Şehriyesiz beyaz pilav ile birbirine çok yakışıyor birlikte servis edebilirsiniz :)
Yorum Gönder