Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 parça yağsız ızgaralık ince kesilmiş et dilimleri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı kıyılmış soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 vişneli bira
- 1/2 bardak taze vişne
- 1/4 bardak krema
- 1/2 limon suyu
- 1 yemek kaşığı kekik
Yapılışı:
Derin bir tavada kısık ateşte zeytinyağı ve tereyağını karıştırıp karabiber ile önceden hazırlanmış etleri üzerine koyuyoruz. Bir tarafı piştikten sonra kıyılmış soğanı ekliyoruz. 5 dakika öyle pişiriyoruz. Daha sonra ezilmiş sarımsağı ekleyip 1 dakika daha pişiriyoruz. Üstüne yavaş yavaş birayı ekliyoruz. Bira miktarı yarıya inene kadar 10 dakika kadar pişirmeye devam ediyoruz. Vişneleri, kremayı, limon suyunu,tuz ve kekiği ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Etler iyice pisince altını kapatıyoruz.
Yorum Gönder