- 3 yufka
- 1/2 kg beyaz peynir
- 1 demet maydanoz (çok otlu sevmeyenler yarım demet koyabilirler)
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- tuz
- sıvıyağ
Beyaz peynirleri üfeleyip içine ince kıyılmış maydanozları katın. Fırın teprinizin altını yağlayın. Bir yufkayı masada ya da tezgahta bütün olarak açıp içine peynirli karışımdan iyice serpin. Yufaknın iki ucunu içine kapatığ buruşturarak katlayın(resimlerden yapılışını kademe kademe görebilirsiniz). Buruşturduğunuz yufkayı dilimlere bölüp tepsiye yanyana dizin. 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Bir kapta yogurt, yumurta, tuz ve yağı iyice çırpın ve tepsinin üzerine güzelce yayın. 180 derecede üstü iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...
Yorum Gönder