işte Oğuz'un doğumgününden bir diğer lezzet, bunu Özlem, Oğuz ilk doğduğunda görmeye gittiğimizde yapmıştı ve ben hamileliğimin ilk aylarında aş ermiştim :) Aynen Özlem'in yazdığı gibi aktarıyorum:
- 8 yufka
İç Malzemesi:
- 1 kg kadar patlıcan
- 2-3 orta boy kuru sogan
- 3-4 yesil biber
- 1/2 kg kadar dana kiymasi
- Tuz
- Pul/kirmizi biber
- Kara biber
- Maydanoz
- Zeytin yagi
Yufkalara sürmek için:
- Margarin, su
- İsteğe göre çörek otu, susam
- Yumurta sarısı (3 tane sürmüştüm sanki)
Patlıcanlar küp küp dogranip, 10 dk kadar tuzlu suda bekletilir
Kıyma, soğan kavrulur, biber, patlıcanlar ve maydanoz ilave edilir
Tuz ve baharatlar ilave edilip, pişene kadar ateşte tutulur
Margarin eritilir ve suyla karıştırılır. Margarin ve su oranı aynı olacak.
Her bir yufkanın üzerine margarin-su karışımı sürülür. Yufka kare olacak şekilde kenarlarından katlanır. Kare haline getirilmiş yufka 4'e bölünür. Her bir parçaya iç malzemesi konur ve bohça şeklinde katlanır.
Fırın 185-195 dereceye ayarlanıp açılır. (Fırının pişirme talimatına bakıp, farklı bir sıcaklık veriliyorsa, ona uymanı tavsiye ederim. Bu benim fırınımın talimatı.)
Üzerine pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine börekler yerleştirilir. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, isteğe bağlı olarak çörek otu ve susam serpilir.
30-40 dakika pişirilir.
Not: Bu tariften benim fırın tepsilerimle 2 tepsi börek çıkıyor.
Afiyet olsun :)
Özlem
Yorum Gönder