Malzemeler:
Altı için:
- 1 paket Eti kakaolu bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1lt süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 kilo ayva
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
Bisküvileri bir kapta iyise ez. Tereyağını ocakta erit bisküvilerin üzerine dök, güzelce karıştırıp hamur yap. Hazırladığın hamuru kullanacağın kabın altına iyice ser ve bir saat buzlukta beklet. İrmik tatlısı için gereken tüm malzemeleri bir tencerede karıştırarak kaynat. 5 dakika kaynadıktan sonra altını kapat ve 1 saat buzlukta beklettiğin bizküvinin üzerine dök iyice yay. Ayvaların kabuklarını soy. Bir tencereye küp küp doğra. Çıkardığın ayva içlerini(çekirdekleri ile beraber) bir tülbente koy.Tülbenti bağla ve tencereye koy. Su ve şekeri ilave edip kaynamaya bırak. Ayvalar iyice yumusayınca fazla olan suyu ve tülbenti tencereden al ve bir blender yardımı ile kalan ayvaları püre haline getir. Avya sosunu da en üst tabaka olarak tatlının üzerine yay. Tatlı biraz soğuyunca dolaba kaldır. En az bir saat dolapta bekletip servis yap. Afiyet olsun.....
18 Ocak 2011 05:27
Çok güzel olmuştu Yelizcim ellerine sağlık! Bir gün öncesinde tatlı krizi geçirip sonra bakkalın azizliğine uğramış bir insan için bulunmaz bir nimetti :))) Evdeki ayvalar çürümeden ben de yapıcam!