Ayva Soslu İrmik Tatlısı

Posted 16 Ocak 2011 Pazar by yeliz


Malzemeler:

Altı için:
  • 1 paket Eti kakaolu bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
İrmik tatlısı için:
  • 1lt süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
Ayva sosu için:
  • 1 kilo ayva
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
Yapılışı:

Bisküvileri bir kapta iyise ez. Tereyağını ocakta erit bisküvilerin üzerine dök, güzelce karıştırıp hamur yap. Hazırladığın hamuru kullanacağın kabın altına iyice ser ve bir saat buzlukta beklet. İrmik tatlısı için gereken tüm malzemeleri bir tencerede karıştırarak kaynat. 5 dakika kaynadıktan sonra altını kapat ve 1 saat buzlukta beklettiğin bizküvinin üzerine dök iyice yay. Ayvaların kabuklarını soy. Bir tencereye küp küp doğra. Çıkardığın ayva içlerini(çekirdekleri ile beraber) bir tülbente koy.Tülbenti bağla ve tencereye koy. Su ve şekeri ilave edip kaynamaya bırak. Ayvalar iyice yumusayınca fazla olan suyu ve tülbenti tencereden al ve bir blender yardımı ile kalan ayvaları püre haline getir. Avya sosunu da en üst tabaka olarak tatlının üzerine yay. Tatlı biraz soğuyunca dolaba kaldır. En az bir saat dolapta bekletip servis yap. Afiyet olsun.....

2 yorum:

  1. selene

    Çok güzel olmuştu Yelizcim ellerine sağlık! Bir gün öncesinde tatlı krizi geçirip sonra bakkalın azizliğine uğramış bir insan için bulunmaz bir nimetti :))) Evdeki ayvalar çürümeden ben de yapıcam!

  1. yeliz

    baska birsey isteseymissin o da olcakmis desene:) tesekkur ederim canim.

Yorum Gönder