Malzemeler:
- 4 yumurta
- 3 fincan (türk kahvesi fincani ama biraz irice olanlardan) şeker
- 4 fincan (aynı fincandan) un
- 3/4 cay bardağı sıvıyağ
- 1,5 limon suyu (kabuğunu rendeleyip içinde kullanabilirsiniz)
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- Tarçın
Kek kalıbı için biraz margarin ve biraz un
Yumurta ve şekeri mikser ile köpük köpük olana kadar en az beş dakika çırpın. Sıvıyağ, süt, limon suyunu (kabukları rendelediyseniz onları da) ekleyip karıştırın. Un,tarçın ve kabartma tozunu eleyerek karışıma katın ve homojen karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Kek kalıbınızı biraz margarin ile iyice yağlayın ve üzerine un serpin iyice gezdirin. Hazırladığınız kek karışımını unlu kalıba dökün ve en son cevizleri hafifçe karıştırarak ekleyin. 180 derece de ilk 15 dakikası hiç fırının kapağını açamamak koşulu ile yarım saat pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kekin içine kürdan batırın kürdan tamamen kuru çıkınca pişmiştir. Afiyet olsun
NOT: Yağ ve sütü tamamen göz kararı koyuyorum ama yaklaşık bu meblağlarda olduğunu düşünüyorum. Annem hep aynı yönde çırpmanın keki daha çok kabarttığını söyler bende hep öyle yaparım sonuç gayet güzel sizde deneyin ;)
12 Şubat 2013 05:08
tarçını nerede nasıl ve ne kadar ekliyoruz?